понеділок, 7 листопада 2016 р.

Цікаві факти

Легендарна особистість в історії, завдяки якій був створений Троїстий союз; особистість, яка має прізвисько «залізний канцлер» і який таки став канцлером Німеччини — Отто фон Бісмарк. Завдяки йому сьогодні ми можемо цитувати багато чого, що відбувається в житті багатьох країн.
Отже, представляємо вам деякі цікаві факти про Бісмарка.
До цієї людини не відносилися «ніяк», чи добре, чи погано, але не нейтрально. Давайте подивимося на нього з усіх боків і спробуємо розповісти все найцікавіше з життя прожитих років.

Чи знаєте ви, що Бісмарк дуже любив зброю? На його рахунку більше 25 дуелей, одна з яких не вдалася. Він назавжди запам’ятав той випадок, так як шрам, що з’явився на обличчі, не давав йому забути про це.

Цікавий факт є те, що Бісмарка можна споглядати частіше решти політиків на картинах-карикатурах.
Можна й не відзначити той факт, що Бісмарк носив кільце, на якому було зображено російське слово «нічого». І хоча російську мову він знав і розумів досить добре, зрозуміти сенс саме цього слово йому так і не вдавалося.
Чи знаєте ви, до якої міри не вистачало адреналіну юному канцлеру? До тієї, коли сідаєш грати в азартні ігри і все програєш.
Благо, йому вистачило розумності повідати про це своєму батьку, який і розрахувався з усіма його боргами.
Чи знаєте ви, що саме ця легендарна особистість зробила свого часу макет майбутньої карти Німеччини в тому вигляді, в якому вона існує і донині?
Цікаво й те, що Бісмарк — близький родич сім’ї Рюриковичів.
Ось ще цікаві факти про Бісмарка. Ви любите стріляти так само, як і Отто? А «ковбасний» бій у вашому житті був? Якщо ні, то у Бісмарка так. Така незвичайна дуель повинна була відбутися з Рудольфом Вірховом. А все тому, що останній звинуватив Отто в епідемії тифу. Однак дуелі все ж не було. Занадто любив себе канцлер, щоб стріляти ковбасою.
Отто фон Бісмарк, як і всі представники чоловічої статі, любив і випити, і добре поїсти, і пограти, і пару жіночих сердець розбити. Ну а між усім цим — «зіграти» кілька битв.
Цій легендарній особистості історія приписує наступні слова — «Ніколи не воюйте з росіянами, бо на кожну військову хитрість вони вам дадуть непередбачуваною дурістю».

5 коментарів:

  1. О. Бисмарк. Мысли и воспоминания. В трех томах. Том 1
    Подробнее на livelib.ru:
    https://www.livelib.ru/author/4917/top-otto-fon-bismark

    ВідповістиВидалити
  2. Скажіть, будь ласка, де ви знайшли відомості про те, що Отто фон Бісмарк родич Рюриковичів?

    ВідповістиВидалити
  3. Дякую,Світлано, за запитання!!!Гончаренко Л.Л написав у своїй статті відомості про родинні зв"язки Бісмарка із Рюриковичами.

    ВідповістиВидалити
  4. Стаття називається "Отто фон Бісмарк і Рюриковичі".

    ВідповістиВидалити